Україна на шляху до перемоги разом з партнерами — Резніков

Україна на шляху до перемоги разом з партнерами — Резніков

Олексій Резніков / фото: ВВС

За рік війни Росії з Україною світ змінився, а Україна довела, що вона сильна нація, яка бореться за суверенітет та незалежність. Ключова мета України незмінна – перемогти, звільнивши всі окуповані території, і притягнути до відповідальності причетних до злочинів проти людства.

Про це голова Міністерства оборони Олексій Резніков заявив в zoom-інтерв’ю журналу Forbes.

Зокрема, очільник Міноборони зазначив, що за рік війни Україна довела, що здатна не лише зупинити російську армію, а й перемогти її на полі бою. Саме зараз українські сили готуються до контрнаступу і накопичують ресурси, адже ворог у будь-який момент може проявити ініціативу.

“Наразі триває процес накопичення ресурсів з обох сторін. Кожна сторона готова виявити ініціативу, і ми чекаємо. Ми готові до наступу росіян і готуємо контрнаступ. Наша ключова мета у цій війні – перемогти, звільнивши всі тимчасово окуповані території, звільнивши наш народ та притягуючи до відповідальності перед міжнародним трибуналом. Ми віримо, що разом із усім цивілізованим світом ми зможемо це зробити. Минулого року ми довели, що Україна здатна не лише зупинити російську армію, а й перемогти її”, – заявив Резніков.

За словами міністра, союзники України по НАТО визнали, що Росія є загрозою миру та безпеки у світі, тому зацікавлені в її ослабленні і готові для цього постачати зброю.

“Стратегію НАТО, на думку саміту в Мадриді, визначено на найближчі 10 років. Союзники погодилися з тим, що РФ є найбільш значною і безпосередньою загрозою їх безпеці, миру та стабільності. Світ розуміє, що для того, щоб солдати НАТО не втратили життя — адже українці вже втрачають життя, — краще дати Україні зброю та допомогти знизити військовий потенціал Росії”, – повідомив міністр оборони.

Резніков зазначив, що ключовим завданням Заходу є послаблення Росії до того стану, в якому вона не буде загрозою для союзників НАТО. Втім, партнери розуміють, що це “не одноденний процес”, тому обіцяють надавати зброю стільки, скільки буде тривати війна.

Наприкінці розмови з журналістом Резніков сказав наступне: “Ніхто не вірив, що Давид переможе Голіафа, але це сталося завдяки  каменю в пращі. У нашому випадку Давид за допомогою зброї наших друзів переможе Голіафа”.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.