Про що скаже Путін у зверненні до нації – прогноз британської розвідки

Про що скаже Путін у зверненні до нації – прогноз британської розвідки

Володимир Путін / фото: hromadske.ua

Президент Росії Володимир Путін напередодні річниці повномасштабного вторгнення в Україну планує звернутися до народу. Цілком ймовірно, що у доповіді очільник Кремля торкнеться питань виплати мобілізованим та їхнім сім’ям.

Про це повідомляють Новини Планети з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

16 лютого 2023 року керівник російської депутатської групи, яка займається так званою “спеціальною військовою операцією” в Україні, Андрій Турчак заявив, що група представила звіт президенту Росії Путіну.

Ймовірно, цей звіт охопить такі питання, як соціальна підтримка мобілізованих та їхніх родин. Британська розвідка припускає, що Путін цілком може торкнутися цих питань у своєму зверненні до нації 21 лютого 2023 року. Вочевидь ці питання стануть дедалі більш актуальними, якщо відбудеться подальша мобілізація (явна чи прихована), йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Кремлю стає дедалі важче ізолювати населення від війни в Україні. Російське опитування, проведене в грудні 2022 року, показало, що 52% мали друзів або родичів, які приймали участь у так званій “спеціальній військовій операції”, зазначають у Міноборони Британії.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомляли, що Володимир Путін ймовірно не оголошуватиме заходи щодо подальшої ескалації війни в Україні, великі нові російські мобілізаційні ініціативи чи будь-яку іншу важливу політику у своєму запланованому зверненні до Федеральних зборів Росії у вівторок, 21 лютого.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.