Пакетований чи листовий: який чай корисніший

Пакетований чи листовий: який чай корисніший

Чай / фото: freepik.com

Сьогодні на прилавках магазинів дуже багато різного чаю: зелений, чорний, трав’яний та інші. Їх продають або в пакетиках, або розсипний для заварювання. Давно серед чаєманів ходять суперечки, який корисніший. Співвласниця чайної компанії Boulder Dushanbe Teahouse Сара Мартінеллі розповіла про головні відмінності чаю в пакетиках і для заварювання.

Про це повідомляє Real Simple.

Сьогодні багато людей вважають, що заварний чай кращий, особливо крупнолистовий. Ви бачите листя чайного дерева, в якому вони стані. Тобто ви бачите, що ви п’єте. У пакетиках в основному зібрано чайне сміття, на думку цих же самих людей.

Мартінеллі розповіла, який чай смачніше і корисніше. За словами співвласниці чайної компанії, сьогодні історія про чайне сміття в пакетах – це роздутий маркетологами міф. На ринку дуже багато чайних компаній, і щоб знайти свого покупця, всім доводиться змагатися в якості. Говорячи простими словами: у кого кращий чай, той і №1.

Вибираючи чай, ми вибираємо зручну форму заварювання напою. Сьогодні одним людям комфортніше готувати його без заварника: поклав пакетик в чашку, залив окропом і готово! Другі вважають за краще розсипний чай, тому що їм так подобається більше. “Ніяких секретів і чайного сміття”, – каже Мартінеллі.

Деякі люди говорять, що смак у пакетованого чаю, як і аромат, не так яскраво виражається. Це пов’язано з тим, що розмір пакетика обмежує настоювання. Частково це правда, але різниця у смаках мінімальна. Помітити її зможе тільки людина з дуже розвиненими рецепторами.

Що стосується користі напою, чаї в будь-якій формі та вигляді будуть однаково корисними. Головне, потрібно вміти правильно їх заварювати!

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.