Про які проблеми зі здоров’ям може говорити рання сивина

Про які проблеми зі здоров’ям може говорити рання сивина

Рання сивина / фото: pixabay.com

Рання сивина — від цієї проблеми страждають багато людей по всій земній кулі. Лікарі кажуть, що не варто щоразу звинувачувати генетику. Сивина може бути тривожним дзвіночком і свідчити про захворювання. Звичайно, генетика відіграє важливу роль, але не у всіх випадках.

Про це повідомляє The Sun.

Людина може посидіти через стрес, переляк, перенесеної хвороби і важкого лікування. На цьому не все.

Рання сивина може з’явиться через брак вітамінів в організмі. Лікарі рекомендують здати аналіз крові, щоб встановити цей факт. Часто сивина з’являється, коли не вистачає вітаміну В12 і мінералів, в такому випадку накопичується в організмі гомоцистеїн. Вітамін В12 є в м’ясі, рибі, молоці.

Нейрофіброматоз — ще одна причина сивого волосся в ранньому віці. Це рідкісне захворювання, при якому мутують генні клітини й починають рости пухлини поруч з нервами. У більшості випадків це доброякісні утворення, але вони можуть стати причиною появ плям на тілі, спровокувати не тільки пігментацію, але і сивину. У 2014 році був зафіксований випадок, коли дитина стала сивою через цю хворобу.

Проблеми з щитоподібною залозою також можуть стати причиною появи ранньої сивини. Гіпертиріоз і гіпотиріоз, саме на ці хвороби рекомендують перевіритися в ендокринолога.

Аутоімунні захворювання — це такі, при яких імунні клітини атакують власний організм. В результаті людина отримує не тільки проблеми зі здоров’ям, але і може стати сивою в молодому віці. Деякі аутоімунні захворювання провокують алопецію.

Якщо проблема пов’язана з авітамінозом, то від сивини можна позбутися, пропивши вітаміни та переглянувши харчування. Якщо ж проблема в хворобі, то можна тільки фарбувати волосся та лікуватися, щоб не було загострень захворювання.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.