Скільки небезпек для людини в собі таїть Марс

Скільки небезпек для людини в собі таїть Марс

Колонізація Марса / фото: freepik.com

Деякі таємниці Червоної планети таять в собі смертельну загрозу для людини. Колонізація Марса неймовірно небезпечна і ризикована. Люди, які наважаться на це, можуть мати безліч проблем зі здоров’ям.

Про це повідомляє Daily Mail.

Як виявилося, у колонізаторів Марса можуть бути серйозні проблеми зі здоров’ям: від захворювань серця до пошкоджень мозку. Але ж NASA планує відправити туди перших колонізаторів вже через 10 років. Ілон Маск хоче зробити це ще раніше. Тільки не зрозуміло, хто погодиться на такі ризики: летіти й освоювати Червону планету.

Умови на цій планеті, м’яко кажучи, відрізняються від земних. У Марса дуже тонка атмосфера, і тому на його поверхню постійно проникає сонячна радіація. Виходить, що, кожен, хто буде освоювати планету, буде знаходиться під регулярним космічним опроміненням. А, як відомо, радіація накопичується в організмі та призводить до незворотних наслідків на клітинному рівні.

Про променеву хворобу багато хто чув, і люди досі пам’ятають про Хіросіму, Нагасакі, Чорнобиль, Фукусіму. Але в космосі справи йдуть ще серйозніше.

Вчені з NASA кажуть, що космонавти отримують першу дозу небезпечної сонячної радіації ще на шляху до Марса. Перебуваючи на планеті, вони будуть отримувати дозу випромінювання в 700 разів більше, ніж тут, що ми отримуємо тут, на Землі.

Через це у людей можуть розвиватися агресивні види раку, сліпота, проблеми з легенями, шлунком, репродуктивними органами. У космосі можливості людини до навчання, освоєння нових завдань критично малі, з’являються проблеми з пам’яттю.

А, як пам’ятається, до космічних подорожей допускають тільки найвитриваліших і фізично здорових людей. Але потрапляючи в космос вони перетворюються в слабких і беззахисних.

Через занадто низьку гравітацію у колонізаторів Марса виникнуть проблеми з кістками, а точніше знизитися їх щільність. Це спровокує часті переломи. Продуктивність серця також знизитися, воно перестане нормально перекачувати кров по тілу. Прискоритися знос м’язів через тривале перебування в мікрогравітації.

Також варто згадати ще про одну проблему – температура на Марсі -60 (в середніх широтах). На планету регулярно падають метеорити і поверхня у неї дуже нерівна. Щодня ходити по поверхні в таких умовах смертельно небезпечно. Всюди літає пил, і немає гарантій, що скафандр від нього захистить.

Тепер всі ці раніше романтизовані історії про заселення Марса з фільмів і книг не здаються такими легкими і цікавими. Астронавти справжні герої, якими потрібно захоплюватися.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.