В ISW пояснили, навіщо Кремль маніпулював темою переговорів з Україною

В ISW пояснили, навіщо Кремль маніпулював темою переговорів з Україною

Володимир Путін / фото: ТСН

Кремль проводив інформаційну кампанію стосовно мирних переговорів з Україною щоб стримувати або уповільнювати підтримку України. Крім того, Росія використовує наратив про те, що Україна не здатна перемогти через нерівність сил, щоб пом’якшити власні невдачі.

Про це повідомляють Новини Планети з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Фахівці ISW зазначають, що російські інформаційні кампанії підтримували постійну стратегічну мету стримування чи уповільнення надання Заходом матеріальної підтримки Україні. 

“Президент Росії, ймовірно, повірив у свою власну розповідь до вторгнення про те, що Захід не підтримуватиме Україну, а натомість прагнутиме підтримувати добрі відносини з Росією, що підживлювало його надії на швидку перемогу в Україні”, – зазначається у звіті. 

Після того, як Путін зрозумів, що війна затягнеться через нездатність його збройних сил здобути вирішальні перемоги і дивовижну (для нього) рішучість України чинити опір, він почав зосереджуватися на тому, щоб підживлювати аргументи західних лідерів про небезпеку надання Україні надто великої кількості техніки.

Аналітики заявили, що вкиди Кремля стосовно готовності до мирних переговорів з Україною були частиною інформаційної кампанії, спрямованої на затримку надання західних танків та іншої передової техніки, необхідної для продовження контрнаступів ЗСУ.

На думку ISW, Росія використовує наратив про те, що Україна не здатна перемогти у цій війні через вроджену нерівність сил між двома державами, щоб применшити свої невдачі у наступальних операціях. При цьому нагадується, як на на початку вторгнення російська пропаганда спиралися на припущення, що Росія має «другу за величиною армію в світі» з передовим військовим потенціалом.

“Ці інформаційні операції були спрямовані на те, щоб ввести Захід і Україну в оману, що будь-які перекидання військової техніки не мають значення, оскільки Україна не зможе протистояти наступальним діям, що стрімко розгортаються з різних напрямків і буде вразлива для російської атаки”, – йдеться в зведенні.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.