П’яний окупант на Херсонщині підірвав командира гранатою

П’яний окупант на Херсонщині підірвав командира гранатою

Російські солдати / фото: ТСН

Протести мобілізованих солдатів в російській армії є доволі частим явищем, особливо коли джерелом натхнення та сміливості виступає горілка. Нещодавній бунт п’яних мобілізованих завершився підривом гранати: командир вижив, але залишився без ніг.

Про це повідомляє 24 канал із посиланням на власні джерела в українських спецслужбах.

Росіяни здатні відстоювати своє право пиячити набагато більш ефективно, ніж боротися за право на вільне життя. Так, в одному з підрозділів неподалік від Нової Каховки на Херсонщині 28 січня стався неприємний інцидент. Командир роти, почувши звуки веселощів та запах алкоголю, увірвався до приміщення, де пиячили його підлеглі. Після погроз посадити у яму на кілька діб всіх нетверезих солдатів, у одного з них терпець урвався. 

Вирішивши відстояти своє право бути не тверезим, мобілізований солдат наважився кинути у командира гранату Ф-1. Зрозуміло, що наслідків подібного вчинку він не прораховував, тому вибух зачепив і самого п’яницю.

Закінчення цієї історії цілком типове та очікуване: троє загиблих та вісім поранених загарбників. Командиру, який намагався вгамувати підлеглих, одну ногу відірвало на місці, а другу ампутували вже безпосередньо у лікарні. Ще 7 окупантів перебувають у шпиталях із травмами різного ступеню важкості. Ті ж, солдати, поранення яких медики оцінили як легкі, і далі продовжують щоденно розпивати алкоголь, наражаючи себе та товаришів по чарці на неприємності та конфлікті ситуації з командуванням.

Стосовно компенсацій за травми на війні, то їх, звісно, в цій ситуації ніхто з поранених не отримає, а сам винуватець інциденту не понесе ніяких покарань. Ба більше, після найменшого лікування його найімовірніше відправлять на якусь гарячу ділянку фронту на передовій.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.