В озері Мічиган знайшли корабель з золотими монетами та віскі

В озері Мічиган знайшли корабель з золотими монетами та віскі

Затонулий Вестморленд / фото: Daily Express

У 1854 році в озері Мічиган затонуло судно “Вестморленд”. І ось через більше ніж 150 років його виявили дайвери. Найбільше порадували знахідки: віскі та золото.

Про це повідомляє Daily Express.

На борту Вестморленда був цінний вантаж: золоті монети і 300 бочок віскі. До недавнього часу ніхто не знав точного місцеперебування судна. Зараз, коли його виявили, почали вести переговори про порятунок вантажу. Такі питання вирішуються не відразу, можуть знадобитися роки.

Відомо, що, коли корабель затонув, загинули 17 осіб. Трагедія сталася 7 грудня 1854 року. Судно прямувало до острова Макінак, деякі пасажири врятувались. Їм вдалося дістатися до берега, але довелося пройти 60 км до найближчого міста.

Корабель знаходиться на глибині 55 метрів під водами затоки Платт-Бей. Це вдалося визначити дайверу Россу Річардсону. На пошуки Вестромленда пішли десятиліття. Судно стоїть на дні вертикально. Задерикуваті арки корабля, що проходять уздовж обох бортів, добре видно під водою.

Підняти вантаж з корабля без отримання дозволу неможливо. Щоб його отримати необхідно створити проєкт і зібрати не одну комісію. Річардсон каже, що зараз переговори знаходяться на початковій стадії. Вестморленд — це більше, ніж затонулий корабель. Сьогодні це справжній підводний музей.

Вчені кажуть, якщо підняти затонуле золото, переплавити його і продати, можна було б виручити мільйон доларів. Однак його нумізматична вартість становить близько 20 млн. американських доларів сьогодні.

Оцінити вартість віскі на багато складніше. До речі, робота водолазів буде зосереджена саме на підйомі спиртного, а не золотих злитків. Справа в тому, що регіональна винокурня дуже зацікавлена в тому, щоб врятувати алкоголь. Якщо з ним все в порядку, можна тільки здогадуватися, скільки буде коштувати порція такого віскі.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.