Як часто потрібно міняти наволочку: відповідь медиків вас здивує

Як часто потрібно міняти наволочку: відповідь медиків вас здивує

Як часто потрібно міняти наволочку / фото: freepik.com

Чиста наволочка — це один із секретів краси обличчя. На ній залишаються жирові плями та сліди від кремів, масок, емульсій, а також природні виділення. Тому наволочка може стати розплідником бактерій. Ті з легкістю проникають в дерму під час сну, потім стають причиною висипань. Щоб цього не сталося, необхідно знати, як часто міняти наволочку на подушці для сну.

Про це повідомляє Refinery.

Більшість людей міняють наволочки разом з постільною білизною. Роблять це згідно з опитуваннями 1 раз в 10 днів. Дерматологи й косметологи кажуть, що так робити неправильно. У список найпопулярніших критеріїв “коли пора міняти наволочки” потрапили наступні відповіді домогосподарок:

  1. Визначення чистоти по запаху.
  2. Визначення чистоти, відштовхуючись від кольору.
  3. Зміна білизни за графіком.

Усі ці відповіді не зовсім правильні. Про те, як правильно і як часто потрібно міняти наволочку, розповіли в Американській академії дерматології. Її експерти кажуть, що щодня людина втрачає до 40 тисяч клітин шкіри. Також відомо, що мінімум 7-8 годин людина проводить в ліжку. Уявіть, що до 50% цих відмерлих клітин залишаються на наволочці.

Отже, якщо міняти наволочку рідко, то з’являться прищі, і що цікаво, то на тій стороні, на якій ви спите, їх буде набагато більше. Тому зміна постільної білизни своєчасно дуже корисна і важлива для краси.

Дерматологи розповіли, що міняти наволочку потрібно 2-3 рази на тиждень. Це найкраща профілактика висипу. Також перед сном виділіть час на ретельне очищення обличчя. Подушку теж потрібно міняти, фахівці радять це робити 1 раз в 1-2 роки. Раз в 6 місяців періть її або здавайте в хімчистку.

Кращий матеріал для наволочок — це шовк. Коштують вони дуже дорого. Він природним шляхом збагачує шкіру молекулами шовку, розгладжує зморшки та надає обличчю природне сяйво.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.