У ГУР назвали напрямки можливого наступу Росії

У ГУР назвали напрямки можливого наступу Росії

Російські окупанти / фото: DW

Російська армія планує найближчим часом наступальні дії на кількох напрямках. Про намір продовжувати війну в Україні свідчить і рішення командування противника мобілізувати до 500 тисяч солдатів для проведення штурмових дій.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

За інформацією української розвідки, у цьому році ворог планує провести наступ на трьох напрямках — у Донецькій і Луганській областях, а також у районі Запоріжжя. Водночас, поблизу Криму та у Херсонській області, окупанти готуються до оборони.

“Ми визначили, що наступи військ РФ можуть бути в Донецькій і Луганській областях, а також, можливо, у Запоріжжі. Водночас на Херсонщині та в Криму війська РФ вестимуть оборону”, — повідомив представник ГУР.

Повідомляється, що Кремль навесні та влітку має намір мобілізувати від 300 до 500 тисяч солдатів, які, очевидно, будуть залучені до проведення штурмових дій. Така підготовка ворога до майбутніх наступальних дій може свідчити про намір Путіна продовжувати війну проти України.

За словами Скібіцького, нова хвиля мобілізації в Росії може тривати до двох місяців, проте реалізація планів наступу сильно залежатиме як від рівня підготовки особового складу й технічного оснащення російських сил, так і від рівня, якості й темпів західної військової підтримки ЗСУ.

Нагадаємо, журналісти Financial Times 6 лютого опублікували статью, де зазначалося, що армія РФ може розпочати наступ в Україні протягом найближчих 10 днів. За наведеною інформацією, противник має на меті захопити всю територію Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.