В Росії недостатньо військ для наступу на Запоріжжя – ISW

В Росії недостатньо військ для наступу на Запоріжжя – ISW

Російські окупанти / фото: РБК Україна

Російські загарбники не довели здатності вести ефективні наступальні дії на кількох напрямках для одночасного досягнення адміністративних кордонів Донецької області та взяття міста Запоріжжя. Наразі концентрація військ РФ в районі Маріуполя є недостатньою для атаки на це місто.

Про це повідомляють Новини Планети з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

У звіті зазначається, що концентрація російських військ у 30 тисяч військовослужбовців у районі Маріуполя (за інформацією радника мера міста Петра Андрющенка) є недостатньо, щоб атакувати Запоріжжя – місто з населенням приблизно три чверті мільйона людей, і вести одночасно масштабні наступальні операції  у Луганській та Донецькій області. 

“Українські військові поінформували, що окупанти не зібрали достатньо потужного ударного угруповання для наступу на Запоріжжя. А всі заяви РФ про успіхи на цьому напрямку були лише інформаційно-психологічною операцією, щоб спробувати розосередити українські сили”, – зазначається у звіті.

Раніше Андрющенко заявляв, що російські офіційні особи обмежують доступ маріупольців до неросійської інформації та спотворюють ситуацію на передовій, тому поширення російськими військами чуток про напад на місто Запоріжжя може бути продовженням таких інформаційних операцій. 

Крім того, радник мера Маріуполя неодноразово повідомляв про збільшення чисельності російських військ у Маріуполі на різних етапах війни. Це може свідчити про те, що російські війська використовують це місто як військову базу через його близькість до Росії.

ISW продовжує оцінювати, що Росія концентрує війська та військову техніку для рішучого наступу на захід Луганської області та район Бахмуту і навряд чи робитиме рішучі дії у напрямку Запоріжжя.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.