Вчені назвали напій, що зменшує втрату пам’яті

Вчені назвали напій, що зменшує втрату пам’яті

Сік / фото: freepik.com

Дослідження показують, що регулярне вживання певного соку здатне захистити мозок від втрати пам’яті. Людський мозок є складною структурою, і вчені постійно шукають шляхи вдосконалення його роботи. Цього разу дослідники зосередилися на продуктах, які можуть захистити нашу пам’ять у віці.

Про це повідомляють Новини Планети із посиланням на PSY Blog.

Дослідження показують, що регулярне вживання деяких фруктових соків може захистити мозок від втрати пам’яті.

Дослідження тривало 20 років, у ньому взяли участь майже 28 тисяч чоловіків. Кожні чотири роки вчені проводили контрольовані випробування – одержувачів запитували про їхній раціон, перевіряли їх пам’ять і розумові здібності.

Потім дослідники проаналізували отримані дані та систематизували їх. Учасники дослідження, які їли приблизно шість порцій фруктів і овочів на день, мали на 34% менше шансів відчувати когнітивні труднощі з віком, як показало дослідження.

Більше того, вчені виявили, що дієта з високим вмістом овочів і фруктів у середньому віці пов’язана з покращенням когнітивного здоров’я чоловіків у подальшому житті. Цікаво ще те, що вчені виявили зв’язок між регулярним споживанням апельсинового соку та зниженням ризику проблем з пам’яттю з віком — у середньому на 47%.

Також дослідники вважають, що ягоди, помаранчеві та червоні овочі, а ще листова зелень здатні захистити від втрати пам’яті у більш дорослому віці.

Вчені впевнені, що результати їх дослідження є ще одним доказом того, що вибір дієти у молодшому віці відіграє важливу роль у здоров’ї нашого мозку.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.