Генерал США визначив, де відбудеться ключова боротьба Росії проти України

Генерал США визначив, де відбудеться ключова боротьба Росії проти України

Бен Ходжес / фото: ТСН

Період весна-літо стане вирішальним у війні для обох сторін, – про це неодноразово зазначали західні експерти. Очікується, що впродовж кількох найближчих місяців Україна створюватиме умови для остаточного звільнення Криму – битва за півострів стане ключовою у цій війні.

Про це розповів колишній командувач військ США в Європі генерал Бен Ходжес виданню Insider.

За словам військового, боротьба за Крим стане ключовою у війні Росії проти України, і вже в найближчий час будуть створені умови для звільнення півострова від окупантів.

“У найближчі кілька місяців Україна встановить умови для можливого звільнення Криму”, – сказав Бен Ходжес, наголосивши, що Україна “ніколи не буде в безпеці або не зможе відновити свою економіку, поки Росія зберігає за собою Крим”.

У виданні зазначається, що Росія окупує Крим та значну частину півдня України, включаючи міста Мелітополь та Маріуполь, що забезпечує їй сухопутний міст від власного кордону до Кримського півострова. Цей район є основним маршрутом постачання для російської армії. Острів розміром приблизно з Массачусетс є домом для ряду військових баз і Чорноморського флоту Росії.

Ходжес вважає, що для звільнення Криму потрібно буде зруйнувати Кримський міст, щоб відрізати росіян. Для цього українським Силам оборони потрібна буде далекобійна високоточна зброя, зокрема ATACMS.

“Передача озброєння, спроможного позбавити Росію будь-якого сховку після її ракетних та повітряних ударів, дозволить Україні зробити Крим непридатним для росіян”, – заявив генерал і при цьому  розкритикував адміністрацію Джо Байдена за небажання надавати Україні таку далекобійну зброю.

Боротьба за повернення Криму може бути надзвичайно кривавою у війні, яка вже призвела до величезних жертв з обох боків. Голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі, який стверджував, що для припинення війни будуть потрібні переговори, у листопаді заявив, що ймовірність того, що Україна виштовхне Росію з Криму, «найближчим часом невелика з військової точки зору», йдеться у виданні Insider.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.