Як позбутися постійної втоми — поради фахівця зі сну

Як позбутися постійної втоми — поради фахівця зі сну

Як позбутися постійної втоми / фото: freepik.com

Взимку люди дуже часто скаржаться на відчуття втоми. Воно може накочувати хвилями або бути постійним. У такому стані людина нічого не може робити: працювати, відпочивати, навіть спати. Як боротися з втомою в таких випадках розповів фахівець зі сну Джеймс Вілсон. І вже, якщо ці поради не допоможуть, краще звернутися до лікаря і пройти медичний огляд.

Про це повідомляє The Sun.

Людині завжди потрібно прислухатися до свого організму. Іноді втома може стати тривожним дзвіночком і свідчити про нестачу вітаміну D або заліза. Також втома може говорити про такі проблеми, як:

  • погане харчування;
  • низька фізична активність;
  • депресія;
  • апное;
  • стрес та ін.

Спробуйте спочатку використовувати рекомендації, які допоможуть боротися з втомою, і, якщо вони не допоможуть, йдіть до лікаря.

Порада 1: прокидайтеся при природному освітленні. Еволюційно так склалося, що мозок запрограмований на те, щоб не спати протягом дня. Він пробуджується разом зі сходом і збирається відпочивати разом із заходом. Це неможливо змінити, за винятком регіонів, де свої особливості дня і ночі.

Коли взимку людина прокидається, на вулиці ще темно і мозок не дає команду “вставати!”. Щоб обдурити головний орган, можна купити світлові прилади, які імітують сонячне світло і встановити їх в спальні.

Порада № 2: не поспішайте прокидатися і активувати мозок. Не потрібно брати телефон в руки відразу після пробудження. Для початку полежте, добре потягніться, постарайтеся 10 хвилин нічого не робити. В цей час мозок прокинутися і налаштуватися на активні дії.

Порада № 3: дозвольте собі перед сном відпочити. Відмовтеся від вечірньої чашки кави, тренувань і пробіжок. Спробуйте перебудувати свій графік і у вечірній час краще виберіть книгу або перегляд фільму (не фільму жахів).

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.