У ЗСУ пояснили, чому ворог використовує надувні танки

У ЗСУ пояснили, чому ворог використовує надувні танки

Гумовий танк / фото: РБК Україна

Росіяни вдаються до різних способів, аби  переключити увагу ЗСУ з дійсно важливих військових цілей на хибні, накшталт гумових танків. Надувну імітацію справжньої техніки окупанти розмістили на своїх позиціях на Запорізькому напрямку. Втім, доволі часто “гумові сили Росії” здуваються ще до того, як виконають свою основну місію.

Про це повідомив в етері телемарафону начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Євген Єрін.

За його словами, використання надувних танків є частиною російської бойової тактики, яка має на меті відволікти увагу українських військових на інші напрямки та провокувати їх на справжні удари по хибним позиціям. 

“Таким чином вони намагаються створити певні хибні цілі для того, щоб замість ураження справжніх бойових позицій, ми наносили удари по хибних позиціях”, – розповів Єрін і додав, що вартість одного бойового танку та одного гумового є неспівставною. 

За словами полковника, використання гумових танків є одним зі способів введення в оману сил противника, створення у нього ілюзії посилення якогось окремого напрямку. Втім, ЗСУ відстежує всі ці моменти аби наші військові були готові до будь-яких сюрпризів з боку росіян, запевнив Єрін.

Військовий також розповів, що на Таврійському напрямку, зокрема, на Запоріжжі та Херсонщині росіяни намагаються покращити своє тактичне становище.

“Ворог продовжує зміцнювати свої позиції, облаштовувати рубежі, оборонні споруди, але натомість особливого нарощування сил на Херсонському напрямку не відбувається. Є певні розвідувальні дії і островах, і між островами. Їхні ДРГ намагаються діяти на легкомоторних човнах. Водночас ці групи неодмінно виявляються нашими силами та знищуються”, – зазначив військовий.

Полковник Євген Єрін запевнив, що зараз Запорізький напрямок не розглядається противником як місце основного удару.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.