Російська армія перебуває в оперативному глухому куті — розвідка

Російська армія перебуває в оперативному глухому куті — розвідка

Окупант РФ / фото: DW

З призначенням Валерія Герасимова на посаду командувача окупаційних військ в Україні започаткувались дивні заборони щодо російських військових. Незважаючи на всю безглуздість заходів, в Міноборони РФ вважають, що нововведення підвищать рівня дисципліни в ЗС РФ.

Про це йдеться у новому звіті військової розвідки Міноборони Великої Британії від 23 січня.

Зазначається, що російські офіцери намагаються “приструнити” своїх підлеглих, видаючи безглузді заборони. Зокрема, бійцям не дозволяють носити нестандартні стрижки та бороди, користуватися смартфонами та навіть їздити на цивільному транспорті. В Міністерстві оборони Росії зазначається, що дані заходи направлені на підвищення рівеня дисципліни в ЗС РФ. Втім, глава ПВК “Вагнер” Євген Пригожин вже публічно розкритикував дії російського відомства. 

“Ці заходи були зустрінуті скептичними відгуками. Проте найбільше глузувань викликали спроби покращити якість гоління військовослужбовців. Власник “Групи Вагнера” Євген Пригожин розкритикував військове керівництво, заявивши, що війна — час активних і мужніх людей, а не гладко поголених”, — йдеться в звіті розвідки Великої Британії.

У звіті зазначається, що підрозділи російських сил продовжують перебувати в оперативному глухому куті, втрачаючи бойову техніку й особовий склад, а пріоритети, озвучені Герасимовим, лише посилять побоювання багатьох скептиків у російському суспільстві. Герасимова, як і як і голову Міноборони Сергія Шойгу, сприймають як людей, які знаходяться не на своєму місці та не розуміють, як треба керувати процесами.

Днями Пригожин розкритикував адміністрацію президента Росії Володимира  Путіна, натякнувши, що деякі чиновники, які там працюють, є зрадниками, які хочуть, щоб Росія програла війну в Україні. На думку аналітиків Інституту вивчення війни, такі сміливі нападки Пригожина на Кремль вказують на те, що у Росії створюється новий простір для критики російського президента.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.