Розвідка США оприлюднила реальні втрати російської армії

Розвідка США оприлюднила реальні втрати російської армії

Втрати російської армії / фото: DW

За майже рік війни на території України Росія втратила понад 180 тисяч військових, включаючи і найманців ПВК “Вагнера”. Це значно більше, ніж повідомляється в офіційній статистиці Генштабу. 

Про це повідомляє видання The Sun.

У п’ятницю, 20 січня, міністри та воєначальники приблизно з 50 країн світу взяли участь у переговорах, скликаних міністром оборони США Ллойдом Остіном у Рамштайні – головній авіабазі США у Європі.

На зустрічі були оприлюднені реальні втрати російської армії у війні в Україні. За даними розвідки США, кількість полеглих росіян досягла приголомшливих 188 тисяч осіб. Такі цифри виданню Sun підтвердило джерело в розвідці США. 

Високопоставлений генерал США Марк Міллі заявив, що Росія зазнала “величезних втрат”, втім точної цифри він публічно не оприлюднив. Відповідаючи на запитання про втрати росіян, він сказав, що кількість загиблих зараз “значно перевищує 100 000 осіб”.

“Вони зазнали величезної кількості втрат серед своїх збройних силах, включаючи військових і групу найманців “Вагнера”,– заявив Міллі. 

Для порівняння, росіяни стверджували, що за всі 1980-і роки під час радянської окупації Афганістану вони втратили лише 15 000 осіб.

За словами Міллі, на ділянці фронту, що тягнеться від Харкова до Херсона розташована величезна кількість російських військових. Вигнати їх з території України до кінця 2023 року буде “надзвичайно важко”, але це можливо, вважає генерал.

Для цього ЗСУ знадобиться не тільки багато важкої техніки, а й навички. Міллі вважає, що майбутні постачання західної зброї стануть викликом для українських бійців.

Згідно чергового пакета військової допомоги в розмірі 2,5 мільярда доларів, який затверджений Міноборони США у четвер, 19 січня, Україна отримає бойові машини піхоти Stryker, БМП Bradley, протитанкові ракети TOW, системи ППО Avenger, боєприпаси для систем HIMARS і NASAMS та інше.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.