У Росії через мобілізацію знизився рівень підтримки війни

У Росії через мобілізацію знизився рівень підтримки війни

Мобілізація в РФ / фото: dialog.ua

Кількість росіян, що підтримують продовження війни в Україні, стрімко скорочується. Особливе різке падіння рівня підтримки “спеціальної військової операції” в Україні відбулося після оголошення мобілізації у вересні 2022 року.

Про це пише видання The Wall Street Journal.

Закрите соціологічне опитування, проведене російським державним фондом «Громадська думка» та проаналізоване журналістами виданням WSJ, показує, що підтримка продовження того, що Путін називає “спеціальною військовою операцією”, впала до 34% через тиждень після оголошення мобілізації у вересні. Основним замовником опитування виступила адміністрація президента РФ.

Видання опублікувало дані в рамках публікації інформації про удар українських збройних сил по казармі з російськими мобілізованими у Макіївці, де за підрахунками Генштабу України загинуло кілька сотень окупантів. 

За даними опитування, рівень підтримки війни в Росії знову почав зростати після заяви Путіна про закінчення мобілізації. Таким чином, на початку листопада вже 80% опитуваних висловилися за підтримку війни в Україні. До того ж влада закрила десятки незалежних ЗМІ і заблокувала західні соціальні мережі, такі як Facebook і Twitter, залишивши державні ЗМІ основним джерелом інформації для більшості росіян, де не розповідається про всі жахіття війни.

“Пропаганда применшує витрати війни, – сказав Лев Гудков, директор московського незалежного соціологічного центру “Левада-центр”. – На побутовому рівні війна на даний момент не викликає сильного занепокоєння та заперечень”.

Журналісти WSJ проаналізувавши закриті опитування Кремля прийшли до висновку, що росіяни готові зазнати ще однієї хвилі мобілізації незважаючи на початкове невдоволення.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.