Чи зможе Герасимов змінити хід війни в Україні: прогноз від ISW

Чи зможе Герасимов змінити хід війни в Україні: прогноз від ISW

Російські окупанти / фото: USIonline.com

Начальника Генштабу Валерія Герасимова призначили командувачем Об’єднаного угрупування військ в Україні. Чи вплине масштабна перестановка у структурі російського командування на хід війни в Україні?

Це питання розглянуто в щоденному огляді подій російсько-українського військового конфлікту американським Інститутом вивчення війни (ISW).

У середу, 11 січня, Міністерство оборони Росії оголосило начальника Генерального штабу генерала армії Валерія Герасимова новим командувачем Об’єднаного угрупування військ в Україні. Зазначається, що новопризначення відбулося у рамках масштабної перестановки у структурі російського командування для ведення війни в Україні. 

На думку ISW, Герасимов не встигне реорганізувати армію РФ і суттєво вплинути на хід війни, адже новому командиру окупаційних військ дісталася у спадок дезорганізована командна структура, у проблемах якої винен і він сам через невдалий план швидкої окупації України. 

Аналітики Інституту нагадали, що саме Валерій Герасимов, як начальник Генерального штабу збройних сил Росії, підписав план вторгнення на територію України, який виявився хибним з самого початку.

“Призначення Герасимова командуючим театром військових дій, ймовірно, сприяє двом зусиллям Кремля: спробі покращити російське командування та управління для вирішальних військових дій у 2023 році та політичному кроку щодо посилення Міноборони Росії проти викликів з боку російських блогерів та силовиків, таких як очільник групи “Вагнер” Євген Пригожин, який розкритикував ведення Кремлем війни”, – йдеться у звіті ISW.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.