Вчені передбачили крах нашої цивілізації найближчим часом

Вчені передбачили крах нашої цивілізації найближчим часом

Крах нашої цивілізації / фото: pixabay.com

В останні роки вчені раз у раз, те і роблять, що залякують людей: масове вимирання, ядерна війна, кліматична криза, біологічна небезпека і ще багато чого приведуть до того, що людство вимре, а планета стане непридатною для життя. Біологи Тоні Барнсокі та Пол Ерліх кажуть, що насправді не все так похмуро.

Про це повідомляє BGR.

Біологи пояснили свою точку зору так: планета так чи інакше продовжить своє існування, льодовики продовжать танути, а людям незабаром доведеться адаптуватися до нових умов виживання. На думку вчених, те що дійсно сьогодні вбиває людство — це звичний спосіб життя. У разі кризи планетарного рівня шанс на виживання є.

Кінець тієї цивілізації, яка є сьогодні, вже близько. У цьому впевнені і Ерліх, і Барноскі. У найближчі кілька десятиліть ми станемо свідками її загибелі й зародження нової. По-перше, весь лід розтане через глобальне потепління, а рівень моря підніметься. Багато загинуть, але не всі, деяким вдасться врятуватися й адаптуватися.

Також дослідники кажуть, що загибель цивілізації неминуча. Процес цей звернути не можна, а якби і можна було, то потрібно як мінімум 5 таких планет, як наша Земля.

Проблема не тільки в таненні льодовиків. Ті ресурси, які людина використовує для свого нормального життя, виснажуються. Що буде, коли закінчаться енергоресурси, корисні копалини і т.д.? Над цим люди не замислюються, але ж загроза вже давно нависла над людством. На думку вчених, більше потрібно боятися такого сценарію.

Поточні проблеми вже неможливо вирішити. Залишається тільки уповільнити їх наслідки, щоб звикнути до нових реалій. Ну і звичайно, вчені радять вести менш марнотратний спосіб життя і дбайливо ставитись до того, що ми вже маємо.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.