Російські втрати у війні значно більші від офіційних, – генерал у відставці

Російські втрати у війні значно більші від офіційних, – генерал у відставці

Реальні втрата ворога / фото: Генштаб ЗСУ

Військовий вважає, що втрати росіян у війні в кілька разів вище від офіційних, адже це не лише вбиті, а й поранені та контужені. Це може свідчити про те, що ЗСУ зменшили воєнний потенціал Росії та наближаються до переломного моменту у війни.

Про це виданню Новини.LIVE розповів генерал-лейтенант у відставці та заступник начальника Генерального штабу ЗС України (2006-2010) Ігор Романенко.

“Реальні втрати росіян слід множити на три — це разом із вбитими, пораненими та контуженими. Й оскільки більшість втрат прийшлась на останні три місяці — це означає, що ЗСУ зменшили воєнний потенціал Росії. Нагадаю, що на початок війни він перевищував український втричі”, — розповів генерал.

За даними Генштабу, з початку повномасштабної війни у лютому 2022 року в Україні загинуло 108 910 російських військових. Лише за останню добу, 4 січня, було знищено 720 окупантів. Якщо керуватися формулою генерала Романенка щодо співвідношення втрат 1 до 3, то з 24 лютого по цей час Росія втратила 328 тисяч осіб.

На думку військового, великі втрати ворога говорять про те, що Збройні сили України поступово наближаються до переломного моменту війни. Романенко зробив аналогію зі Сталінградською битвою у Другій світовій війні, яка вважається переломним моментом Другої світової, після чого німецькі війська втратили стратегічну ініціативу.

Раніше Ігор Романенко говорив, що новий наступальний етап у війні для ЗСУ розпочнеться тоді, коли армія країни-агресора втратить будь-яку можливість захоплювати нові території. 

“Наше вікно можливостей та дій – до лютого. Але для успіху нам потрібна серйозна військова допомога, якої поки що немає. Наприклад, росіяни за день витрачають близько 20 тисяч боєприпасів, а те, що дають нам, – це не багато”, – вважає генерал.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.