В ЗСУ розповіли, чому російські ракети вперше полетіли з Каспійського моря

В ЗСУ розповіли, чому російські ракети вперше полетіли з Каспійського моря

Запуск ракети з корабля / фото: росЗМІ

Напередодні Нового року країна-агресор вперше застосувала для ударів по Україні ракетоносії з Каспію. Це може свідчити про те, що Росія, ймовірно стикнулася з логістичними проблемами на узбережжі Чорного моря.

Про це повідомляють “Новини Планети” із посиланням на начальницю Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

31 грудня російські війська вперше застосували для ударів по Україну ракетоносії, що базуються у Каспійському морі. В той день, за словами Гуменюк, в Чорному морі не було ракетоносців на чергуванні.

“Характерним для вчорашнього ракетного обстрілу було те, що застосовувались ракетоносії з Каспію. Це вперше за період повномасштабного вторгнення було зафіксовано”, – розповіла Гуменюк.

На її думку, запуски ракет з Каспійського моря можуть свідчити про певну зміну тактики росіян, а також вказувати на логістичні труднощі росіян на Чорноморському узбережжі, зокрема із постачанням ракет і боєприпасів до Криму, в якому базуються кораблі.

За словами Гуменюк, це говорить про те, що тримання під вогневим контролем логістики противника на Лівобережжі українським силам вдається досить вдало.

За інформацією Генштабу в період з 12.40 до 14.30 31 грудня противник завдав масованого ракетного удару по Україні. Загалом було випущено понад 20 крилатих ракет. За офіційними даними, 12 з них вдалося збити. Основні удари припали на Київ, Хмельницьку, Запорізьку, Миколаївську, Житомирську області.

У ніч з 31 грудня 2022 на 1 січня 2023 року російські окупанти атакували Україну безпілотниками-камікадзе іранського виробництва «Shahed-131/136». В результаті бойової роботи протиповітряна оборона Повітряних Сил, у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України, знищила 45 ударних БпЛА. 

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.