Буданов розповів, на скільки масованих атак у РФ залишилося ракет

Буданов розповів, на скільки масованих атак у РФ залишилося ракет

Кирило Буданов / фото: pravda.com.ua

Країна-агресор робить все довшими інтервали між ракетними обстрілами України, використовуючи при цьому все меншу кількість ракет. Наявних запасів в Росії може вистачити всього на два-три масовані ракетні запуски.

Про це повідомив голова управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону.

За словами військового, запасів ракет у Росії вистачить на дві-три масовані атаки по Україні. Буданов звернув увагу на те, що спочатку обстріли відбувалися раз на тиждень по понеділках, потім інтервал між обстрілами був раз на десять днів, а зараз раз на 14-15 днів.

На думку Кирила Буданова, росіянам на виготовлення необхідної кількості крилатих ракет для здійснення однієї масштабної атаки знадобиться півтора-два місяці.

Черговий ракетний обстріл України відбувся 31 грудня. У багатьох областях країни приблизно о 12:35 за київським часом була оголошена повітряна тривога.

За інформацією Генштабу сьогодні держава-терорист знову завдала масованого ракетного удару по цивільних обʼєктах нашої країни. Попередньо, противник здійснив пуски більше 20 крилатих ракет повітряного базування із застосуванням стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з акваторії Каспійського моря та ракетних комплексів наземного базування. 

Силами і засобами нашої протиповітряної оборони знищено 12 крилатих ракет: 6 в межах Київської, 5 – Житомирської та 1 Хмельницької областей. 

Попередня масована ракетна атака російських військ відбулася 29 грудня. Тоді протиповітряною обороною Повітряних Сил України знищено було 58 із 70 крилатих ракет і чотири розвідувальні БПЛА.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.