Антропологи вважають, що на острові Флорес живуть «хобіти»

Антропологи вважають, що на острові Флорес живуть «хобіти»

На острові Флорес живуть «хобіти» / фото: IFL Science

Антропологи висунули цікаве припущення. Вони вважають, що в лісах Індонезії можуть ховатися «хобіти». Експерти припускають, що вони ховаються в лісах Флорес. Багато людей познайомилися з цими казковими істотами з оповідань Дж. Толкіна. Письменник так їх схарактеризував: крихітні, жадібні до сніданку. Може виявитися так, що ці істоти не вигадка, а справжні.

Про це повідомляє IFL Science.

Вчені виявили останки людиноподібних істот у 2003 році. Тоді вид отримав назву на честь відомих персонажів з “Хобіта” Homo floresiensis. Тоді під час експедиції дослідники намагалися знайти хоч якісь сліди, які могли б вказувати на міграцію людей до Австралії з Азії.

Тоді на острові Флорес вони й виявили скелет, що належав людському виду. Він був невеликих розмірів, зберігся у відмінному стані.

Спочатку, антропологи думали, що цей вид людиноподібних жив не більше 12 тисяч років тому. Аналіз останків здивував. Виявилося, що жили вони набагато раніше, приблизно 60-65 тисяч років тому.

Пізніше професор антропології Грегорі Форт з Університету Альберти шокував всю спільноту антропологів новим відкриттям. Експерт упевнений, що ці прогнози могли бути помилковими, а невідомі істоти проживають в лісах і до цього дня. Як мінімум, у тих людей, які проживають тут сьогодні, можуть зберегтись спогади про “хобітів”, стверджує Грегорі.

Тепер він пише нову наукову статтю і хоче підняти в ній цю тему. Упущення такої важливої деталі могло стати причиною недоотримання величезної кількості інформації про таємничих маленьких людей.

Місцеві корінні народи мають у своїх розповідях згадки про людей, які могли перетворитися на тварин. Можливо, це і є ті самі хобіти. Тому досліджувати ліс необхідно і далі.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.