Буданов розповів, у який спосіб Крим знову стане українським

Буданов розповів, у який спосіб Крим знову стане українським

Кирило Буданов / фото: Українська правда

Україна невдовзі поверне собі контроль над Кримським півостровом і усіма втраченими територіями. Для цього буде застосована і дипломатія, і військова сила. 

Таку думку висловив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю виданню “Ліга” .

Він заявив, що звільнення тимчасово окупованого Криму відбуватиметься комбінованим шляхом – і силою, і дипломатією.

“Крим буде повернуто комбінованим шляхом: і силою, і дипломатією. Але без сили нічого не буде. Наші підрозділи зайдуть туди зі зброєю в руках”, – запевнив Буданов.

Очільник Головного управління розвідки зауважив, що позиція деяких західних експертів, які застерігають від звільнення Криму, не вплине на плани України, бо йому “не цікаво слухати думки людей, які не відображають позицію українського народу”.

Щодо очікувань цієї зими в контексті російсько-української війни, то за словами Кирила Буданова докорінної зміни ситуації в найближчий період не очікується.

“На це є низка об’єктивних причин. Росія знаходиться зараз у глухому куті, і єдине місце, де вона ще “намагається намагатись” наступати – це Бахмут. Особливих успіхів на цьому напрямку не мають. Із серпня [росіяни] постійно кажуть, що Бахмут майже захоплено. Як бачите, вже кінець грудня”, – сказав глава розвідки.

За словами Буданова, наразі у росіян немає реальної спроможності чогось домогтись, адже навіть кілька спроб невеликих локальних наступів були зазделегідь виявлені та закінчилися для російської армії нічим.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.