Вчені з’ясували, скільки чашок кави на день шкідливо для здоров’я

Вчені з’ясували, скільки чашок кави на день шкідливо для здоров’я

Скільки чашок кави можна пити в день / фото: freepik.com

Японські дослідники вирішили дізнатися, яку кількість кави в день випивати шкідливо для здоров’я. Про користь цього напою знають багато, але мало хто вивчав його “зворотний бік”. Їм все-таки вдалося дізнатися скільки чашок кавового напою несуть загрозу для здоров’я.

Про це повідомляє Daily Mail.

В першу чергу японські вчені намагалися з’ясувати, чи можна пити каву людям з високим артеріальним тиском. Дослідження показали, що якщо підвищення незначне, то 1-2 чашечки випивати все ж можна. Тим людям, у яких А/Т понад 180/100 мм рт.ст., цей напій категорично протипоказаний.

Як вже всім відомо, в каві у високій концентрації міститься кофеїн. Ця речовина сама по собі підвищує тиск, частоту серцебиття, але на нетривалий час. Тому після чашки еспресо людина тут же відчуває прилив сил, але через якийсь час це проходить.

Автор дослідження Хірояс Ісо разом з колегами намагалися визначити, як люди з різним ступенем гіпертонії реагують на однакову кількість випитої кави протягом дня. Результати наукових робіт показали, що 2 чашки на день — це максимум, який можна випити без шкоди для здоров’я, якщо людина гіпертонік.

У дослідженні доктора Ісо взяли участь 20 тисяч осіб, з них 12 тисяч жінок і 8 тисяч чоловіків, які проживають в Японії з 1990 року. Учасники дослідження відповідали на питання, що стосуються того, скільки кави на день вони випивають, в якій половині дня вважають за краще насолоджуватися напоєм і тд.

Виявилося, що ті, хто страждав від гіпертонії та не міг кинути пити каву, найбільше страждали від проблем з серцем і судинами. У людей з гіпотонією і нормальним тиском подібних погіршень зі здоров’ям не спостерігалося.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.