У ГУР розповіли, скільки росіян скористалися ресурсами “Хочу жити”

У ГУР розповіли, скільки росіян скористалися ресурсами “Хочу жити”

Російські окупанти / фото: Главред

Все більше частково мобілізованих росіян звертаються на гарячу лінію українського державного проєкту “Хочу жить”. Громадяни РФ обирають можливість здатися в полон, аби не воювати на війні в Україні.

Про це розповів представник прес-служби ГУР Андрій Юсов у телемарафоні «Єдині новини».

За словами Юсова, вже понад 1 мільйон 200 тисяч росіян скористалися інформаційними ресурсами українського державного проєкту “Хочу жить”, який дає можливість для окупантів безпечно здатися в полон і залишитися в живих.

“Понад 1 мільйон 200 тисяч людей – це ті люди, які скористалися інформаційними ресурсами проєкту “Хочу жить”. Із них левова частка – це люди, які перебувають на території Російської Федерації. Це поки що не прямі звернення, але це люди, які вивчають для себе або для своїх рідних можливість зберегти життя в кривавій несправедливій війні окупантів Путіна проти України”, — розповідає Андрій Юсов. 

Військовий повідомив, що інколи в полон здаються цілі підрозділи, включаючи не лише рядових солдатів, але й офіцерський склад. Найініціативнішими в цьому плані, за словами Юнусова, наразі є саме частково мобілізовані росіяни.

“Це люди, які взагалі не розуміють, що їм робити на війні в Україні й для чого вони тут опиняються”, — зазначає Юсов.

Раніше керівник Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан розповідав, що для росіян, що хочуть скласти зброю і без ризиків здатися в полон працює цілодобова гаряча лінія державного проєкту “Хочу жити”. За його словами, військовополоненим надається медична та юридична допомога, їм гарантується забезпечення елементарних людських прав, зокрема на повагу до власної гідності. Крім того, вони можуть телефонувати рідним.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.