Медики розповіли, у чому користь ківі для організму

Медики розповіли, у чому користь ківі для організму

Чим такий корисний ківі / фото: pixabay.com

Ківі — це смачний і корисний екзотичний фрукт. Він багатий вітамінами, антиоксидантами, і його можна їсти хоч кожен день. Про корисні властивості цих плодів розповіли дієтологи.

Про це повідомляє Healthline.

Вчені проводили дослідження і з’ясували, що антиоксидантна здатність у ківі вища, ніж у груш, грейпфрутів та інших популярних фруктів. Тому він корисний для всього організму. Його можна вживати дітям і дорослим. Ось тільки деякі корисні властивості ківі:

  1. Допомагає зменшити фактори ризику виникнення серцевих захворювань. Про це стало ясно з дослідження, в якому взяли участь 118 добровольців. Всі випробовувані страждали від високого кров’яного тиску. Протягом 8 тижнів вони щодня вживали по три ківі, і результати дослідження показали, що артеріальний тиск істотно знизився. Вживання ківі призводить до зниження холестерину.
  2. Покращує травлення і налагоджує роботу шлунково-кишкового тракту. Про це говорить дослідження, в якому взяли участь 79 осіб, які страждають хронічним запором. Досить їсти по два фрукти на день протягом 4 тижнів, і частота походів в туалет нормалізується.
  3. Це багате джерело вітаміну С. Він необхідний нашим судинам, активує природний імунітет і покращує стан шкіри. У 100 грамах ківі цього вітаміну у два рази більше ніж необхідно одній дорослій людині на добу.
  4. Покращує імунну систему, тому що має у своєму складі цінну фолієву кислоту. Тому ківі часто рекомендують їсти вагітним жінкам.
  5. Покращує метаболічні процеси в організмі, тому що багатий вітамінами групи В.
  6. У ківі є вітамін К, він регулює згортання крові та бере участь в засвоєнні кальцію.
  7. У цьому фрукті є кремній, мідь і кобальт. Ці речовини необхідні для поліпшення рухливості суглобів, для краси волосся і нігтів, а також для нормальної роботи нервової системи.

Тому безперечно даний фрукт повинен бути присутнім в раціоні кожної людини.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.