Бої біля Бахмута ведуть до розколу в російській армії, – ISW

Бої біля Бахмута ведуть до розколу в російській армії, – ISW

Бої за Бахмут / фото: slovoidilo.ua

Противник зосереджує зусилля на веденні наступальних дій під Бахмутом на Донеччині. Втім, темпи просування вояків ПВК “Вагнера” на цьому напрямку достатньо повільні.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики звертають увагу на те, що російські наступальні операції навколо Бахмута, ще більше роз’єднують сили “Донецької Народної Республіки” (ДНР) і війська групи Вагнера Євгена Пригожина. 

Так, нещодавна заява глави “ДНР” Дениса Пушиліна про те, що “ДНР” та група Вагнера спільними зусиллями беруть у «кліщі» українські війська в Бахмуті викликала критику кількох мілблогерів. 

Вони категорично спростували причетність військ “ДНР” до бойових дій у Бахмуті, наголосивши, що наступальними діями у цьому районі керує виключно група Вагнера.

“Невідповідності між заявами Пушиліна, який представляє офіційну лінію ДНР, і заявами Пригожина та інших відомих діячів російського інформаційного простору дозволяють припустити, що між ДНР і групою Вагнера існує розрив, що продовжується і зростає”, — йдеться в повідомленні.

Раніше Євген Пригожин заперечував причетність “ДНР” та рядових російських військ до захоплення Іванграду. При цьому ватажок вагнерівців був напрочуд тверезий щодо повільних і завзятих темпів просування Вагнера в районі Бахмута, що прямо контрастує з перебільшеними заявами Пушиліна та інших російських джерел.

“Роль Вагнера в операціях навколо Бахмута, ймовірно, продовжить сприяти розколу між різними фракціями в російській армії та дискредитації влади ДНР та сил, якими вони командують”, — вважають в ISW.

За повідомленням Генштабу на Бахмутському та Авдіївському напрямках супротивник безуспішно продовжує спроби прорвати оборону підрозділів Збройних сил України.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.