Окупанти переобладнують санаторії під військові шпиталі, – Генштаб ЗСУ

Окупанти переобладнують санаторії під військові шпиталі, – Генштаб ЗСУ

Російські окупанти / фото: DW

На окуповані території росіяни завозять власних медиків і переобладнують курортно-санаторні та лікувальні заклади під військові шпиталі. А новоновоприбулі окупанти заселяються у помешкання, які вимушено залишили місцеві жителі.

Про це повідомляє Генеральний Штаб Збройних Сил України.

На Херсонському напрямку командування російських окупаційних військ здійснює ротацію окремих підрозділів. Окупанти, які прибувають у тимчасово захоплені населені пункти заселяються у залишені та примусово “звільнені” місцевими мешканцями помешкання, йдеться у зведенні. 

Крім того, 10-11 грудня, помічено відведення окупантів з деяких районів населених пунктів Новомиколаївка та Михайлівка Херсонської області.

Генштаб повідомляє, що російські окупанти продовжують використовувати інфраструктуру лікувальних та санаторно-курортних закладів на тимчасово окупованій та зайнятій територіях України для надання кваліфікованої медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям.

“Так, у місті Луганськ один із корпусів пологового будинку окупанти переобладнано під військовий шпиталь. А в місті Мелітополь у якості військового шпиталю використовуються приміщення дитячого санаторію. Для надання медичної допомоги залучається медичний персонал з російської федерації”, – зазначається у звіті.

За минулу добу підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 2 пункти управління та 6 районів зосередження особового складу російських окупантів та склад паливно-мастильних матеріалів. Силами авіації завдано 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Загалом, станом на шосту ранку 13 грудня загальна кількість ліквідованого особового складу сягає 95260 чоловік. Орієнтовні втрати противника за минулу добу – 500 військових.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.