У Британії медсестра знайшла крихітну золоту Біблію

У Британії медсестра знайшла крихітну золоту Біблію

Мініатюрна золота біблія / фото: Daily Star

Баффі Бейлі, так звуть медсестру з Ланкастера, яка знайшла старовинну золоту Біблію за допомогою металошукача. Знахідці приблизно 600 років і її особливість в розмірах. Мінікнижечка всього 1,5 см в довжину.

Про це повідомляє Mymodernmet.

Британці почали масово купувати металошукачі з початком пандемії коронавірусу. У такий спосіб вони намагалися скрасити будні локдауну. У цей період різко зросла кількість цінних знахідок. Але самі шукачі скарбів багатшими не стають. За законами Великобританії все знайдене належить королівській родині.

Медсестра прогулювалася разом з чоловіком по парку і вирішила прихопити з собою металошукач. І ось, в результаті дістала із землі золоту Біблію. Вона лежала на глибині не більше 13-15 см. Експерти оцінюють знахідку мінімум в 100 тисяч фунтів.

Спочатку жінка не зрозуміла, який скарб в її руках. Він був весь у грязі. Вона подумала, що це якийсь брелок або дрібне брязкальце, але очистивши артефакт від землі, була шокована. Важкий, блискучий, неймовірно красивий і деталізований артефакт. Баффі тут же віднесла його в музей.

Там його прийняли, оглянули та відправили на експертизу. Виявилося, що Біблію виготовили в 15 столітті. Важить вона 5 грамів і зроблена з чистого золота. На її сторінках зображені фігури святих Леонарда і Маргарити. Відомо, що Маргарита вважалася покровителькою пологів і захисницею домогосподарок.

Знайшли золоту книжку в парку поруч з власністю колись відомого короля Річарда III. Експерти вважають, що вона могла належати йому. У світі поки немає нічого подібного! Йоркширський музей визначатиме точну вартість реліквії, а потім прийме рішення, купувати її чи ні. У 1992 році вони вже купували Королівський медальйон. Тоді за нього віддали 2,5 млн фунтів. Але, як уже згадувалося вище, такі угоди відбуваються на державному рівні, а шукачі скарбів в кращому випадку отримують % від угоди

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.