Вчені назвали напій, що знижує рівень цукру в крові

Вчені назвали напій, що знижує рівень цукру в крові

Чай пуер / фото: pixabay.com

Людям, які хворіють на цукровий діабет 2 типу потрібно завжди стежити за рівнем цукру в крові. Вони сидять на дієті, дотримуються строгих заборон в їжі. Але нещодавно вчені зробили чудове відкриття. Виявляється, є напій, який істотно знижує рівень цукру. Більш того, купити та випити його може дозволити собі будь-яка людина. Це один з видів чаю!

Про це повідомляє IFST.

Йдеться про ферментований чай пуер. До такого висновку прийшли китайські дослідники. Вони провели метааналіз найстарішого китайського виду чаю і розповіли більше про його корисні властивості.

Метааналіз — це метод досліджень, при якому порівнюють результати експериментів, дослідів і наукових робіт. Ключовими фразами даного аналізу стали такі словосполучення, як “глюкоза в крові”, “цукор в крові”, а також слова “пуер” і “гіперглікемія”. Вибірку проводили серед британських і китайських баз даних.

Результати перевершили всі очікування. Кілька років тому у Великобританії проводили експеримент на мишах. Їх поїли пуером, а потім брали кров для проведення біохімічного аналізу. І ось, виявилося, що ферментований чай має виражений антигіперглікемічний ефект. При цьому його можна пити натщесерце і після приймання їжі.

Інформація подібного роду корисна не тільки людям з цукровим діабетом. Ті, хто ретельно стежить за тим, що знаходиться в тарілці, теж можуть включити у свій раціон не тільки чорний, зелений або трав’яний чай, а й ферментований.

Можливо, секрет у ферментації. Наприклад, матча не має такого ефекту,  як пуер. Це належить з’ясувати вченим в найближчому майбутньому.

Потрібно навчиться пити цей напій. У нього дійсно специфічний смак. Комусь він нагадує землю після дощу, комусь сиру рибу, комусь просто чай. У будь-якому випадку спробувати його буде як мінімум цікаво!

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.