Окупанти знущаються над працівниками Запорізької АЕС, — Енергоатом

Окупанти знущаються над працівниками Запорізької АЕС, — Енергоатом

Запорізька АЕС / фото: Енергоатом

Рашисти посилили репресії проти проукраїнського персоналу атомної станції. Такими діями окупанти намагаються домогтися лояльності до себе і відзвітувати у Кремль, що персонал підтримує присутність росіян на станції.

Про це повідомляє пресслужба Енергоатома.

Зокрема, йдеться про побиття начальника управління Олексія Трубенкова та його заступника Юрія Андросова, яке сталося у четвер, 8 грудня. Того дня російські військові вдерлися до приміщення, в якому розташоване Управління соціальних програм ЗАЕС, та у присутності інших працівників – жінок сильно побили вищезгаданих осіб. Після жорстокого побиття загарбники вивели їх з приміщення та вивезли в невідомому напрямку, йдеться у повідомленні.

Крім того, російські військові затримали та «кинули на підвал» начальника зміни ЗАЕС Костянтина Бейнера, котрий є ліцензованою особою й безпосередньо відповідає за ядерну і радіаційну безпеку.

Енергоатом стверджує, що такими діями окупанти намагаються домогтися лояльності до себе від мужнього проукраїнського персоналу станції, а також збільшити кількість переведень працівників у фейкове АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС», яким керує Росатом. 

Загалом рашисти хочуть відзвітувати очільнику Кремля про підтримку українським персоналом терористичних дій Росії на ЗАЕС. Втім, схилити працівників станції на свій бік загарбникам не вдається.

“Персонал чинить опір, тож вони лютують і перетворюються на справжніх поліцаїв та тюремників, посилюючи бандитські напади на патріотичних працівників ЗАЕС, які прагнуть продовжувати працювати в Україні”, – зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.