Генштаб повідомив, на яких напрямках зосереджені основні зусилля армії РФ

Генштаб повідомив, на яких напрямках зосереджені основні зусилля армії РФ

Війна в Україні / фото: 5 канал

Більше 9 місяців з початку повномасштабного вторгнення на територію України російські загарбники не полишають спроби захопити українські міста на сході та півдні України. На деяких ділянках фронту ворог веде наступальні дії, на інших – зайняв позицію оборони.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Стало відомо, що на Бахмутському та Авдіївському напрямках окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій. У цих регіонах вони намагаються покращити тактичне положення.

Також зазначають, що ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Соледар, Часів Яр, Бахмутське, Бахмут, Костянтинівка, Кліщіївка, Опитне, Курдюмівка, Залізне, Авдіївка, Первомайське, Водяне, Веселе, Красногорівка, Марʼїнка, та Новомихайлівка Донецької області.

У ЗСУ повідомили, що у Куп’янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Окупанти здійснили обстріли з танків та артилерії по районах населених пунктів Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове і Вишневе Харківської області; Новоселівське, М’ясожарівка, Макіївка, Площанка на Луганщині та Ямполівка і Андріївка Донецької області.

На Сіверському напрямку ворог здійснив мінометні обстріли населених пунктів Сопич, Сваркове і Заруцьке Сумської області.

Оборона противника ведеться також на Новопавлівському та Запорізькому напрямках. Вогневого ураження зазнали прифронтові населені пункти.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника з території Білорусі не виявлено. 

Російські окупанти не припиняють вогневого терору цивільного населення Херсону. На Херсонському напрямку окупанти обстріляли з артилерії райони понад 20 населених пунктів вздовж правого берега Дніпра. 

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.