В ISW розповіли, про що домовилися Москва та Мінськ на зустрічі

В ISW розповіли, про що домовилися Москва та Мінськ на зустрічі

Олександр Лукашенко та Сергій Шойгу / фото: росЗМІ

На зустрічі у Мінську обговорювались подальші перспективи військової співпраці Росії та Білорусі. Не виключено, що Шойгу приїхав у Білорусь, аби чинити тиск на Лукашенка з метою подальшої підтримки наступальної кампанії Росії в Україні.

Про це йдеться в щоденному зведенні американського Інституту дослідження війни (ISW).

У суботу, 3 грудня міністр оборони РФ генерал Сергій Шойгу прибув із неоголошеним та раптовим візитом до Мінська. Там він провів зустріч з міністром оборони Білорусі генерал-майором Віктором Хреніним та підписав протокол про “внесення змін до Угоди між РБ та РФ про спільне забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері”.

“Міністри оборони Росії та Білорусі зустрілися в Мінську, ймовірно, для подальшого зміцнення двосторонніх зв’язків у сфері безпеки між Росією та Білоруссю”, — пишуть аналітики.

Шойгу також провів зустріч з Олександром Лукашенком, під час якої самопроголошений президент визнав, що білоруські та російські війська продовжують “підготовку та бойове злагодження” на території Білорусі, щоб “Союзна держава могла відбити будь-яку агресію”.

“Тут ніхто не ділиться: ми як єдине угруповання, як єдина армія сьогодні готуємося”, – сказав Лукашенко.

На думку аналітиків ISW, Шойгу приїхав у Білорусь, щоб чинити тиск на керівництво країни з метою подальшої підтримки наступальної кампанії Росії в Україні. Це пов’язано з тим, що Білорусь навряд чи вступить у війну в Україні через внутрішні чинники, які стримують бажання Лукашенка вплутатися в збройний конфлікт.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.