Як вибрати якісний чай — прості поради

Як вибрати якісний чай — прості поради

Як вибрати якісний чай / фото: freepik.com

Тільки якісний чай смачний і корисний. Добірний лист, відсутність пилу і паличок, приємний аромат, однорідний колір — це ознаки якості, так нам кажуть в магазинах та в рекламі. А якщо серйозно, то, щоб зрозуміти, наскільки хороший чай ви купили, стануть у пригоді прості поради.

Про це повідомляють Новини Планети.

Стан листа — це і правда головний критерій якості. Тому, якщо в упаковці дрібно подрібнений лист (мілколистовий), з великою часткою ймовірності там є домішки низькосортових рослин. Так роблять багато виробників, щоб знизити ціну продукту.

Також складно обирати чай в супермаркеті, якщо він захований в кілька упаковок. З одного боку, це правильно, тому що чайний лист легко вбирає запахи й вологу. З іншого боку, покупець не може побачити якість чайного листа. Як же бути?

Якщо ви купили такий продукт, то розібратися з його якістю можна вдома. Після того, як відкриєте упаковку, оцініть якість сировини. Висипте чай в суху місткість (миска, піала) і подивіться, чи багато сміття там: пилу, гілочок. Якщо багато, продукт низької якості. Навряд чи в ньому будуть корисні речовини.

Якщо ж ви купили гранульований чай, дуже важливо, щоб гранули були однорідної структури, однакового розміру. При заварюванні гранули розкриваються і перетворюються в листя. У високоякісній сировині після заварювання листя будуть однакового розміру. Це значить, що виробник бере виключно добірний лист.

Країна виробник багато розповість про смак та якість чайного напою. Найчистіші чаї ростуть в Кенії й Танзанії. За якістю їм не поступається сировиною продукт з Китаю та Індії (Цейлон).

Перевірити напій на натуральність можна, замочивши його. Щоб дізнатися, підфарбував виробник чайне листя чи ні, залийте його холодною водою. Якщо є барвники, контакт з рідиною тут же їх вимиє. Відбудеться звичайна дифузія, в результаті якої вода забарвитися.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.