В Укренерго розповіли, коли закінчаться аварійні відключення

В Укренерго розповіли, коли закінчаться аварійні відключення

Коли закінчаться аварійні відключення / фото: pixabay.com

Найскладніший період у питанні відновлення електроенергії після ракетного обстрілу 23 листопада вже позаду. Найближчими днями всіх абонентів переведуть з аварійних відключень на планові, що будуть менш тривалими у часі.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький.

За його словами, попри серйозні пошкодження української системи, енергетики роблять все можливе, щоб у наступні кілька днів усіх абонентів можна було перевести з аварійних відключень на планові. 

“Найскладніший етап після цієї атаки наша енергосистема вже пройшла. Усі області з’єднані, енергосистема країни інтегрована з енергосистемою Євросоюзу, як і раніше. Але, на жаль, під час цієї атаки ми тимчасово втратили досить велику кількість енергогенерацій, насамперед атомної генерації. Зараз іде процес набору потужностей всіма видами електростанцій, зокрема найбільші надії ми покладаємо на атомну енергетику”, — розповів Кудрицький. 

Також він зауважив, що всі три атомні станції, розташовані на неокупованій території, працюють і вже через 1-2 дні повинні вийти на свою нормальну планову потужність. Забезпечено живлення  потреб Запорізької атомної станції. Попри отримані після ракетних обстрілів ушкодження, працюють тепло- та гідроелектростанції, теплоелектроцентралі, підключилась в роботу частина «зеленої» генерації.

Кудрицький зазначив, що зараз розглядають механізм імпорту електроенергії з Європи.

“Укренерго забезпечує можливість такого імпорту обсягом 500 мВт і навіть 600 мВт. Але потрібні спеціальні механізми для гарантування цього імпорту, оскільки ціна електроенергії у Європі вища, ніж в Україні”, — повідомив експерт.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.