У РФ заарештували полковника генштабу за хабар пральною машиною

У РФ заарештували полковника генштабу за хабар пральною машиною

Офіцери РФ / фото: Defense Express

У Росії на два місяці під домашній арешт відправили відповідального за призов на військову службу співробітника головного організаційно-мобілізаційного управління Генерального штабу збройних сил полковника Івана Мертвищева. Його звинувачують у отриманні хабара пральною машиною від військового комісара.

Про це повідомляє Комерсант.

Повідомляється, що у зв’язку з призовом на термінову службу, що розпочався у листопаді, полковник Мертвищев планував перевірити об’єднаний військовий комісаріат (ОВК), до якого входять декілька мікрорайонів західного адміністративного округу Москви.

За тиждень до перевірки полковник зв’язався з військовим комісаром ОВК, повідомив про заплановану перевірку, а також натякнув, що ситуація із набором призовників у військкоматі несприятлива. Він пообіцяв «знайти до чого причепитися» навіть за наявності нормального стану документації. І це, за словами полковника, не найкращим способом може вплинути не лише на репутацію керівництва ОВК, а й на подальшу кар’єру самого комісара. Вирішити проблеми полковник Мертвищев запропонував офіцеру з допомогою купівлі йому пральної машини вартістю щонайменше 70 тис. рублів.

Військком вдав, що погодився, після чого здав полковника. Мертвищева затримали співробітники ФСБ при отриманні пральної машинки та порушили проти нього кримінальну справу. Свою провину полковник визнав. Проти нього порушено кримінальну справу за ч. 5 ст. 290 (отримання хабара, пов’язане з вимаганням) КК РФ.

Схоже, санкції в Росії невпинно роблять свою справу, а дефіцит на звичні українцям побутові товари створює сприятливі умови для корупції. 

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.