Україна під загрозою масованої ракетної атаки РФ

Україна під загрозою масованої ракетної атаки РФ

Запуск ракети / фото: 5 канал

Українцям слід бути особливо обачними і не нехтувати сигналами повітряної тривоги в найближчі дні, адже зростає вірогідність чергової масштабної атаки російськими балістичними ракетами.

Про це повідомив спікер командування Повітряних сил Юрія Ігнат в ефірі Всеукраїнського телемарафону.

Найнебезпечнішими днями можуть стати 15-16 листопада, – саме тоді на острові Балі в Індонезії відбудеться щорічна зустріч глав держав “Групи двадцяти” (G20).

Юрій Ігнат акцентував увагу на тому, що верхівка Кремля полюбляє символізм, тому українці можуть отримати від сусідньої держави неприємні сюрпризи під час проведення саміту “двадцятки”.

“Всі ж події насуваються… і саміт “двадцятки”. Вони дуже люблять приблизно на такі дні провести якісь провокації”, – повідомив спікер.

При цьому він зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення Росія значно вичерпнала свої військові запаси, хоча й продовжує накопичувати зброю, щоб у певний момент завдати удару.

Військовий нагадав, що виробництво ракет є довготривалим та технологічно складним процесом і промисловість РФ не встигає виробляти запаси в потрібній кількості.

Спікер командування ПС ЗСУ припускає, що повторити такий масштабний ракетний обстріл, який Росія влаштувала 10 жовтня навряд чи вдасться. За різними підрахунками, в той день по території України було випущено приблизно таку ж кількість ракет, яку в довоєнний час виготовляли у Росії за рік (50-70 шт.).

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.