Путін втратив останній козир у війні з Україною – експерт

Путін втратив останній козир у війні з Україною – експерт

Володимир Путін / фото: РБК

Генштаб звітує, що Херсон повертається під контроль України і в місто заходять війська ЗСУ. Паралельно з цим, окупаційні війська рф буквально втікають з міста-героя. Чому так сталося і які ще козирі лишились  у Путіна? 

В цьому питанні розбирався політтехнолог Борис Тизенгаузен в ефірі 24 каналу.

Експерт схиляється до думки, що відступ росіян із правобережжя Херсонщини варто розглядати не як окремий випадок, а як цілий ланцюг подій.

Спершу ЗСУ швидким темпом відвоювали територію Харківської області, вигнавши звідти росіян, а тепер ворожі війська змушені втікати з правого берега Херсонщини. Втім пропагандисти всіляко намагаються продати своїй внутрішній аудиторії черговий провал як “жест доброї волі”. 

За словами Тизенгаузена, нині навіть відомі рупори Кремля не можуть достеменно пояснити, як так вийшло, що армія із 300 тисяч мобілізованих, де перші 100 тисяч вже відправили на фронт, все одно втратила єдиний обласний центр, захоплений у цьому році. 

“Фактично, російська армія виявилася менш дієздатною, ніж ми могли собі уявити. Хоча недооцінювати не варто – це теж велика кількість людей зі зброєю та ракетами. Втім, це сигнал усьому світу, що останній козир Путіна не зіграв”, – висловився політтехнолог.

Чим Путін може лякати цивілізований світ після чергової поразки армії? Експерт назвав кілька погроз очільника Кремля, до яких слід ставитися серйозно:

  • тактичний ядерний удар, наприклад за допомогою торпеди “Посейдон”;
  • масовані удари по енергетичній інфраструктурі,
  • вчинення теракту на Запорізькій АЕС в окупованому Енергодарі або використання так званої “брудної бомби” – вибухового пристрою з радіоактивними елементами;
  • наступ на Україну з території Білорусі з черговою спробою захопити Київ і перерізати логістичні ланцюги постачання озброєння та снарядів.
Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.