Чи вступить Білорусь у війну: прогноз американського генерала

Чи вступить Білорусь у війну: прогноз американського генерала

Білоруська армія / фото: DW

Участь білоруської армії у повномасштабній війні, яку 24 лютого розв’язала проти України російська федерація, малоімовірна. У Білорусі немає сильної армії, а Олександр Лукашенко боїться повстання.

Про це повідомляють Новини.LIVE.

За словами американського генерала Бена Ходжеса, Білорусь не вступить у війну проти України на боці Росії через те, що її власна армія за силою поступається росіянам.

Годжес наголосив, що у Білорусі є десять батальйонно-тактичних груп. Вони набагато гірші за рівнем від російських окупантів, з якими успішно воюють Збройні сили України.

Генерал США у відставці припустив, що росія може повторно вторгнутися на територію України з Білорусі самостійно, але, додав Бен Годжес, “це будуть мобілізовані сили, а не ветерани”.

Крім того, зазначив колишній командувач військового контингенту США у Європі, безпосередньої участі Білорусі у війні не бажає тамтешній диктатор Олександр Лукашенко.

З одного боку, де-факто президент Білорусі хоче зберегти хоч якусь видимість незалежності від росії. З іншого — він боїться повноцінної революції.

“Я вірю, що він знає — якщо пошле свої війська на війну з Україною, то всередині самої Білорусі почнеться повстання. Я не думаю, що білоруси мають хоча б якесь бажання битися проти України”, — наголосив Бен Годжес.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.