Ходжес спрогнозував, як ЗСУ можуть звільнити Крим до літа 2023 року

Ходжес спрогнозував, як ЗСУ можуть звільнити Крим до літа 2023 року

Бен Хеджес / фото: 5 канал

Як вважає екскомандувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес, у Збройних Сил України є усі шанси звільнити Крим вже до літа 2023 року, оскільки армія РФ залишиться вкрай вразливою на окупованому півострові.

Про це повідомляє Оnline.ua.

Ходжес звертає увагу на те, що результат дій наших захисників на сході “вже неминучий” і Україна досягла незворотного імпульсу.

Як зазначає експерт, якщо розглядати контрнаступ України, який почався у вересні, як одну велику операцію, то ліве крило контрнаступу – це операція, яка спустилася з Харкова, зараз є біля Донецька і рухається на Маріуполь, а інше крило – у Херсоні.

Тож обидва ці крила сходяться до Криму. Всі дороги ведуть до Криму. І коли вони наближатимуться все ближче й ближче, вони зможуть застосувати HIMARS та інші засоби високоточного ударів великої дальності для ураження російських цілей у Криму. І як тільки вони почнуть застосовувати високоточну зброю по російських авіабазах і пунктах зберігання чи матеріально-технічного забезпечення та військово-морських об’єктах у Криму, то я думаю, що Крим стає непридатним для оборони росіян. І саме тому, я вважаю, Україна звільнить Крим до літа, — пояснив свою позицію Бен Ходжес.

За словами експерта, якщо розглядати деокупацію півострова лише через пряму атаку через Перекопський перешийок, тоді це справді важка операція.

Однак, на переконання Ходжеса, за 8 місяців ситуація на полі бою може кардинально змінитися і “в якийсь момент Путін зрозуміє що втратив занадто багато сил і техніки.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.