В Індії народилася дівчинка з дуже рідкісною патологією

В Індії народилася дівчинка з дуже рідкісною патологією

Дівчинка знаходиться в центрі Рані / фото: freepik.com

В Індії народилася дитина з ембріонами. Випадок дійсно унікальний, оскільки всередині дитини виявилося 8 ембріонів. Це були не народжені брати та сестри, яких хірурги успішно змогли видалити хырургычним шляхом. У медицині таку патологію називають фетус-ін-фету, що перекладається, як зародок в зародку.

Про це повідомляє The Sun.

Жінка народила доньку 10 жовтня 2022 року. Пологи проходили в державній лікарні в місті Джаркханда в Індії. Мама дитини побажала залишити своє ім’я в таємниці. Лікарі також не розкривають подробиць події. Однак цей випадок напевно увійде в підручники з медицини.

На одному з планових оглядів лікарі виявили дивну пухлину у немовляти в животі. Тоді дівчинці виповнився 21 день. Хірурги порадили одразу прооперувати новонароджену. Новоутворення могло нашкодити здоров’ю малечі. Медики й подумати не могли, що це не пухлина, а ембріони.

Розмір ненароджених братів і сестер коливався від 3 см до 5 см. Вони знаходилися всередині кісти в черевній порожнині дитини. Екстрена операція пройшла добре, все пройшло без ускладнень. Мама з дочкою скоро будуть вдома.

Фетус-ін-фету дуже рідкісне явище в медицині, а така велика кількість ембріонів взагалі мало не перше зафіксована, що була офіційно зафіксована. Зазвичай зародок в зародку зустрічається в однієї дитини на 500 тисяч новонароджених.

Вчені кажуть, що виникає патологія при нез’ясованих умовах. У вагітної жінки на ранній стадії при розвитку однояйцевих близнюків один з ембріонів може почати отримувати більше поживних речовин. Тоді інші перестають розвиватися і поглинаються тим, хто сильніший.

Сьогодні прооперувати й врятувати домінантного близнюка можуть в будь-якій клініці. А ось в стародавні часи такі діти рано вмирали або росли все життя з пухлиною в животі, яка доставляла багато незручностей.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.