Ось як часто потрібно міняти постільну білизну

Ось як часто потрібно міняти постільну білизну

Як часто потрібно міняти постільну білизну / фото: freepik

У постільній білизні можуть з’явитися пилові кліщі та мікроби. І в будь-який момент лежання в улюбленому ліжку перетвориться в небезпечну гру зі здоров’ям. Всі ці мікроорганізми можуть стати причиною алергій і дерматитів. Щоб цього не сталося, постіль необхідно вчасно міняти й прати.

Про це повідомляє SantePlus.

Чиста постіль — запорука здоров’я і сяючої шкіри. Люди не замислюються про те, як часто потрібно міняти та прати наволочки, підковдри та інший спальний текстиль. Однак це може стати причиною серйозних проблем з дермою.

Експерти з чистоти рекомендують міняти наволочки, простирадла та ковдри раз на п’ять днів. У тому випадку, якщо людина спить в піжамі і кожен день приймає душ перед сном — це можна робити рідше, приблизно 1 раз на 2 тижні. А ось піжаму потрібно прати мінімум 1 раз на тиждень.

Якщо у вас вдома живуть кішки, собаки, заміна й прання постільної білизни має проходити кожні 3-4 дні. Приблизно так само часто міняти постіль рекомендують людям з астмою або алергією.

У теплу пору року, коли людина потіє частіше та більше, постільну білизну можна міняти хоч через день. При цьому прати простирадла і підковдри при високій температурі кожного разу необов’язково. Досить й того, щоб добре прополоскати й випрасувати. Під дією пари або праски кліщі й мікроорганізми також загинуть.

Дітям рекомендовано перестилати ліжко кожні 5 днів. Малюкам, які можуть впісятись чи відригнути, нову постіль мама має застелювати в міру забруднення. Для дітей не можна використовувати сильно ароматизовані порошки та гелі. Їх постіль на відміну від комплектів для дорослих, необхідно завжди прати при високій температурі, щоб убити всіх мікробів. До того ж текстиль буде завжди пахнути свіжістю і чистотою. За таких умов засинати швидше й приємніше.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.