Вчені виявили астероїд, здатний знищити Землю

Вчені виявили астероїд, здатний знищити Землю

Астероїд / фото: aussiedlerbote.de

Вчені з Чилі виявили кілька небезпечних навколоземних астероїдів. Всі три об’єкти розташовані у внутрішній частині Сонячної системи. Один з них дійсно несе загрозу людству.

Про це повідомляє Forbes.

Почалося все не з пошуків астероїдів, а з вивчення області поблизу відблисків Сонця. Саме там виявили три навколоземних астероїди. Далі астрономи з лабораторії Землі та планет Наукового Інституту Карнегі вивчили невловиму популяцію астероїдів, які досить складно виявити через області їх розташування. Як виявилося, космічні об’єкти, які ховаються всередині орбіт Землі й Венери, можна вважати невловними.

Вся річ у тому, що більшість телескопів використовують для пошуків астероїдів за зовнішньою частиною Сонячно системи. Вони працюють всю ніч. Для вивчення внутрішньої частини системи у вчених є тільки 20 хвилин на добу: 10 хвилин перед сходом сонця і 10 хвилин після його заходу. За такий проміжок часу вкрай складно щось виявити в принципі.

Однак на цей раз вчені змогли зробити неймовірне, вони помітили відразу 3 космічних об’єкти. Два з них назвали 2021 LJ4 і 2021 PH27. Відомо, що вони рухаються всередині орбіти Землі, тому не несуть небезпеку для людей. А ось третій астероїд 2022 АР7 може врізатися в нашу планету.

Ширина 2022 АР7 становить 1,5 км. Таких розмірів достатньо, щоб при зіткненні на великій швидкості від планети й сліду не залишилося. Тому астероїд отримав кличку “вбивця планет”. Як тільки вдасться зібрати більше даних про цей космічний об’єкт, вчені приймуть рішення, що з ним робити. Америка або Китай в силах збити його з орбіти, використовуючи супутник або ракети.

На сьогодні астрономи продовжують пошуки подібних астероїдів. Такі гіганти потенційно небезпечні для Землі, тому їх потрібно виявляти та знищувати.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.