Вибухи на ЧФ РФ збіглися в даті з іншою катастрофою у Севастопольській бухті

Вибухи на ЧФ РФ збіглися в даті з іншою катастрофою у Севастопольській бухті

Лінкор “Новоросійськ” йде під воду / фото: hodor.lol

Пролунавші вибухи 29 жовтня на ЧФ РФ збіглися за датою з іншою відомою подією, що сталася в Севастопольській бухті — катастрофа на лінкорі «Новоросійськ», яка датується серединою XX століття.

Про це повідомляють Novyny LIVE.

Військовий експерт Дмитро Снєгірьов зазначив, що події минулої суботи на військових кораблях ЧФ Росії збіглися за датою великої катастрофи, яка сталася в середині XX століття. Йдеться про затонувший лінкор “Новоросійськ”.

У зв’язку з тим, що громадяни РФ мають певне тяжіння до історичних дат, варто нагадати, що 29 жовтня, але 1955 року в бухті Севастополя затонув флагман Чорноморського флоту СРСР «Новоросійськ». Внаслідок трагедії загинуло до 600 моряків. Цікавим є факт, що флагманом став лінкор «Джуліо Чезаре», трофей захоплений за часів Другої світової війни. При цьому досі невідомо, через що саме «Новоросійськ» затонув.

Нагадаємо, що минулого суботнього ранку представники окупаційної влади Севастополя виступили із заявою про атаку дронами бухти. При цьому міські об’єкти не були вражені. Порт на якийсь час перекрили, поромам і катерам тимчасово заборонили прохід.

Міністерство оборони РФ прокоментувало цей «теракт», і вже знайшло учасників. За їхньою версією, це бійці ЗСУ, але підготовкою «теракту» займалися співробітники ВМС Британії.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.