Вчені розповіли, який продукт може викликати нічні кошмари

Вчені розповіли, який продукт може викликати нічні кошмари

Нічні кошмари / фото: pixabay.com

Трапеза перед сном — це те, чого рекомендують уникати всі лікарі, але чому так? Виявилося, що є продукти, вживання яких може викликати кошмари. Вчені провели експеримент, який це довів.

Про це повідомляє NCBI.

Щільні перекушування перед сном небажані — про це говорять лікарі, вчені та дієтологи. Проблема навіть не в зайвих кілограмах, які можна набрати. Вся річ у тому, що через поїдання деяких продуктів можуть бути кошмари. Одним з найнебезпечніших продуктів виявився сир. При цьому небажано їсти будь-які види твердого і м’якого сиру.

Вчені з Національного інституту здоров’я (NIH Великобританія) провели експеримент, який це довів. В ході експерименту його учасники щодня перед сном з’їдали 20 грамів сиру. Виявилося, що 75% людей потім скаржилися на кошмари. Деякі з випробовуваних скаржилися на страшні реалістичні сни, які не давали їм нормально висипатися щодня.

Сорт сиру також має значення, а “жанр” нічних кошмарів на пряму залежав від з’їденого. Ті, хто їв сир з цвіллю бачив яскраві барвисті сновидіння.

Сир “Лестер”, що належить до червоних видів, викликав ностальгічні сни. Цей продукт виробляють в графстві Лестершир, Мідлендс (Англія). Популярний американський улюбленець “Чедер” провокує появу у снах знаменитостей: співаки, актори.

Дослідники пов’язують це з речовиною “триптофан”. Ця амінокислота впливає на збільшення часу, який людина відводить на сон. Нейромедіатор регулює не тільки загальну поведінку людини, але і впливає на її настрій. Чим більше його споживає людина, тим частіше вона в хорошому настрої.

Але були й ті сорти, через які людям снилися похмурі, моторошні сни. Вчені пов’язують це з тим, що сир в першу чергу — жирний і калорійний. Таке навантаження на шлунок здатне зіпсувати сон. У цьому й проблема: багато калорій та мало триптофану.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.