Дешеві відеокамери – гроші на вітер чи розумна економія?

Дешеві відеокамери – гроші на вітер чи розумна економія?

Камери відеоспостереження – це зручний та ефективний інструмент для забезпечення безпеки на об’єктах різного призначення. Але перед здійсненням покупки кожен може здивуватися від кількості обладнання, яку пропонують виробники – є дорогі та дешеві камери, для вулиці та приміщення, з різним функціоналом. І обладнання зі схожими характеристиками часто може мати зовсім різні ціни, а вартість найчастіше відображає якість продукту, який ви купуєте.

Бюджетні камери відеоспостереження та їх недоліки

Насамперед, відрізняється якість датчика зображення. З моделями низької вартості постачаються дешеві датчики зображення. І саме датчики зображення – це найдорожча складова камера та основний компонент, який здатний визначити якість зображення камери. Тобто, якщо дешева камера відеоспостереження оснащується дешевим датчиком зображення, вона не відтворюватиме чітке відео.

Наприклад, на бюджетній камері з характеристиками 4К ви ніколи не отримаєте зображення високої якості – обладнання просто фізично не зможе впоратися із поставленим завданням. В результаті ви отримаєте лише розмите зображення, якщо порівнювати з обладнанням високої якості.

Разом з цим, подібне обладнання може мати великий цифровий зум – це ще одна характеристика, що дозволяє визначити якість. Застосовується характеристика збору деталей на номерних знаках, особах і транспортних засобах. Залежно від дозволу обладнання та його якості, очікується різна кількість пікселів. Якщо встановлено датчик низької якості, досягти гладкого зображення без пікселів буде просто неможливо.

Якість нічної зйомки та бюджетні камери

Кожна камера для нічної зйомки має відповідний інфрачервоний датчик. У будь-якому випадку зображення стає більш зернистим, розмитим і нечітким. Добротні камери безпеки оснащуються технологією для виправлення шуму у вигляді. Технологія шумоподавлення використовується для покращення відеоспостереження під час роботи у повній темряві.

У бюджетних камерах також зазначається, що є функція шумоподавлення, але вони не функціонують належним чином. Якщо якість шумозаглушення буде низькою, то фактично неможливо буде розглянути напис або особу на відстані.

Дешеві відеокамери - гроші на вітер чи розумна економія?

Загальна якість обладнання

Різні заходи щодо зниження витрат виробництва зазвичай пов’язані як з технологічної складової, але й конструкцією устаткування. Як показує практика, користувачі, які бажають заощадити, не знають про те, що подібні камери мають погану фізичну конструкцію, найгіршу герметичність і матеріали низької якості.

Наприклад, камери відеоспостереження для вулиці повинні бути виготовлені з матеріалів високої міцності – алюмінію або якісного пластику, щоб протистояти згубним зовнішнім факторам. Хороша герметичність потрібна для того, щоб усередині конструкції не накопичувалася вода, яка порушуватиме внутрішні елементи. За галузевими стандартами камери для вулиці повинні мати індекс захисту IP66.

І все це лише основні причини, через які важливо купувати обладнання високої якості. Відомі виробники пропонують цілу модельну низку бюджетних камер відеоспостереження високої якості, які чудово справляються з поставленими завданнями. Важливо відповідально ставитись до вибору.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.