Найкращі сорти яблук для садівників у 2022 році

Найкращі сорти яблук для садівників у 2022 році

Ні для кого не таємниця, що українські яблука найсмачніші. Тому саджанці від українських садоводів такі цінні. Молоді дерева чудово адаптовані до кліматичних умов. А це значить, що після посадки деревце швидко приживається і починає активно рости. З ним буде мінімум мороки, чого так не люблять господарі. Замовити якісні саджанці можна онлайн на сайті «Сади Валерії». Тут професійно займаються вирощуванням плодових, фруктів та декоративних рослин.

Один з топових сортів 2022 року — сажанці яблуні президент, колоподібне дерево не потребує багато простору навколо себе. Рослина компактна, мінімальна висота яблуні 2,5 метра. Діаметр крони дорослого дерева сягає 20 см. Посадили саджанці у 2022, у 2023 вже можуть бути перші яблука. Так буває рідко найчастіше дерева починають родити за 2-3 роки. З одного дерева можна зібрати 10-16 кг яблук. Плоди зелені з рожевим боком круглої форми.

Ці яблука хороші тим, що чудово зберігаються. При цьому плоди зберігають свій смак  та аромат аж до грудня. Самі дерева мають стійкий імунітет до грибків та паразитів. Плоди дуже соковиті, смачні та чудово підходять для приготування сухофруктів. Також з них виходить смачний густий джем та варення.

Червоні яблука – смачно, яскраво, корисно

Якщо бажаєте, щоб ваш двір прикрашала  яблуня із червоними яблуками, рекомендуємо інший сорт. Це молоді сажанці яблуні Ред Чіф, це осінній сорт з США, який чудово прижився до українського клімату. Колоноподібне дерево, зимовий сорт, що поєднав у собі стійкий імунітет, смачні плоди.

Колоноподібні дерева дуже зручні, адже виростають невеликими. Тому їх можна садити на малих придомових ділянках.  Щоб зібрати врожай, не потрібно ставити драбину, лізти на дерево. До яблук можна рукою дотягнутись.

Ред Чіф був виведений трохи більш як сто років тому. Дивно, чому він так пізно популяризувався. Адже рослина невибаглива, швидко плодоносить, завжди дає рясний врожай. Яблука легко зберігати всю зиму, вони з часом стають тільки солодшими та соковитішими.  Плоди великі, від 180 до 250 грамів. Але, садоводи запевняють, що при належному догляді, при своєчасному внесені добрив, можна отримати яблука до 300-450 грамів.

Форма плоду округла, дещо витягнута, присутня ребристість. Шкірка темно червона, має глянець, абсолютно не жорстка, як може здатись, на перший погляд. Якщо придивитись, можна побачити на поверхні яблук смуги та крапки, які дещо грають відтінками на світлі.

У каталозі магазину є й інші саджанці. Зараз найкращий час для їх посадки. Дерева чудово перезимують, а навесні почнуть рости та радувати око. Замовити саджанці можна з доставкою по Україні. Ціни прийнятні, менеджери допомагають, консультують.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.