Резніков пояснив, чому у Херсоні вуличних боїв не буде

Резніков пояснив, чому у Херсоні вуличних боїв не буде

Олексій Резніков / фото: ВВС

Глава МО України Олексій Резніков розповів, чому окупаційним військам не варто залишатися у Херсоні. Він переконаний, що росіяни не готові до вуличних боїв. Це пов’язано із проблемами у логістиці, а також перерізанням шляхів сполучення з лівобережною частиною Херсонщини. За таких умов ведення успішних вуличних боїв малоймовірне.

Про це повідомляє Fox News.

Харківська операція та деокупація Херсона – різні ситуації

Міністр оборони також провів паралелі зі звільненням Харківщини. Росіянам вдалося вирватися з Ізюма, але у Херсоні такий сценарій виключено. ЗСУ контролюють усі мости та переправи через річку Дніпро. Вогневе ураження наноситься за допомогою РСЗВ Himars та артилерії.

Російсько-українська війна перейшла у третю фазу

Резніков також заявив про початок нового етапу бойових дій. Під час першої фази ЗСУ зайняли маневрену оборону, намагаючись зупинити наступ окупаційних військ. У ході другого етапу вдалося стабілізувати лінію фронту.

Третя фаза передбачає планомірне звільнення населених пунктів, які раніше захопили росіяни. Рєзніков також пояснив зниження наступальних темпів на Херсонщині поганою погодою. Злива заважає швидкому проведенню деокупації.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.